Hoeveel kost het om een pelletkachel te laten installeren? Het installeren van een pelletkachel kan variëren in kosten, afhankelijk van verschillende factoren. In deze uitleg zullen we de verschillende aspecten bespreken die van invloed kunnen zijn op de kosten van de installatie van een pelletkachel.

Type pelletkachel

Er zijn verschillende soorten pelletkachels beschikbaar op de markt, en de kosten voor de installatie kunnen verschillen afhankelijk van het type kachel dat u kiest. Zo zijn er bijvoorbeeld inbouw pelletkachels die in een muur of schouw worden geplaatst, maar ook vrijstaande pelletkachels die op de vloer worden geplaatst. Een vrijstaande pelletkachel kan bijvoorbeeld duurder zijn dan een inbouwkachel vanwege de extra installatiekosten, zoals het plaatsen van een rookkanaal.

Type rookkanaal

Het type rookkanaal dat u nodig heeft, kan ook van invloed zijn op de installatiekosten van uw pelletkachel. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw rookkanaal geschikt is voor pelletkachels, omdat deze kachels hogere temperaturen kunnen produceren dan traditionele houtkachels. U kunt kiezen voor een bestaand rookkanaal dat geschikt is voor pelletkachels of ervoor kiezen om een nieuw rookkanaal te laten installeren.

Installatiekosten

De installatiekosten kunnen ook variëren afhankelijk van de installateur die u kiest. Het is belangrijk om een ​​ervaren installateur te kiezen die bekend is met het installeren van pelletkachels. Installateurs kunnen ook verschillende prijzen hanteren voor hun diensten, dus het is de moeite waard om meerdere offertes te vergelijken om de beste prijs te vinden.

Elektrische voorzieningen

Pelletkachels hebben elektriciteit nodig om te werken, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er een stopcontact in de buurt van de kachel is. Als er geen stopcontact beschikbaar is, kan het nodig zijn om een ​​elektrische voorziening te installeren, wat extra kosten met zich meebrengt.

Pelletopslag

Pelletkachels hebben een opslagruimte nodig voor de pellets, die meestal in zakken worden geleverd. Als u een grote hoeveelheid pellets wilt opslaan, kan het nodig zijn om extra opslagruimte te creëren. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, zoals het bouwen van een opslagruimte of het installeren van een pelletcontainer.

Onderhoudskosten

Naast de installatiekosten moet u ook rekening houden met de kosten voor het onderhoud van de pelletkachel. Dit omvat het reinigen van de kachel en het rookkanaal, het vervangen van onderdelen en het bijvullen van pellets. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat de kachel veilig en efficiënt blijft werken.

Over het algemeen kunnen de totale kosten voor het installeren van een pelletkachel variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s.  Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele besparingen op de energierekening en eventuele belastingvoordelen die kunnen worden verkregen door het gebruik van een pelletkachel. Wilt u exact weten wat de kosten voor u zijn? Stuur ons dan een email via  info@pelletkachelshuis.nl of bel ons via +31(0)514 56 94 05

.

Voordelen van een pelletkachel

Efficiëntie: Pelletkachels zijn zeer efficiënt en kunnen tot wel 90% van de energie die in de pellets zit omzetten in warmte. Dit is veel efficiënter dan traditionele open haarden of zelfs houtkachels, die meestal minder dan 50% efficiënt zijn. Dit betekent dat u minder pellets nodig heeft om uw huis te verwarmen, wat u geld bespaart op lange termijn.
.
Kostenbesparend: Pellets zijn over het algemeen goedkoper dan gas en olie, waardoor het gebruik van een pelletkachel een kosteneffectieve manier is om uw huis te verwarmen. Bovendien is de prijs van pellets veel stabieler dan die van fossiele brandstoffen, die kunnen fluctueren afhankelijk van de vraag en de beschikbaarheid.
.
Milieuvriendelijk: Pellets zijn gemaakt van hernieuwbare houtbronnen en produceren minder uitstoot dan fossiele brandstoffen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Bovendien dragen ze niet bij aan de opwarming van de aarde, omdat ze dezelfde hoeveelheid CO2 afgeven als de bomen die ze hebben geproduceerd hebben opgenomen.
.
Comfort: Pelletkachels kunnen uw huis snel en gelijkmatig verwarmen en bieden een gezellige en aangename sfeer. Ze zijn ontworpen om de warmte gelijkmatig door de ruimte te verspreiden, waardoor er geen koude plekken zijn. Bovendien zijn de meeste pelletkachels voorzien van thermostaten, timers en afstandsbedieningen, waardoor u de temperatuur en de instellingen gemakkelijk kunt regelen.
.
Veiligheid: Pelletkachels zijn veiliger dan traditionele open haarden omdat ze geen vonken, rook of as produceren. Dit vermindert het risico op brand of ongevallen. Bovendien hebben de meeste pelletkachels verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals automatische uitschakeling bij oververhitting of het uitvallen van de stroom.
.
Gemak: Pelletkachels zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen minder onderhoud dan traditionele open haarden. Het enige wat u hoeft te doen is de pellets in de kachel te laden en de instellingen aan te passen. De kachel zal zichzelf automatisch aanpassen aan de gewenste temperatuur en de hoeveelheid pellets die nodig zijn om die temperatuur te handhaven.
.

Bekijk onze Pelletkachels .


.
Pelletkachels Huis in Lemmer

Heb je een vraag? Of wil je meer wilt weten over pelletkachels, Dan kun je contact opnemen met Pelletkachelshuis. Pelletkachelshuis is een specialist op het gebied van pelletkachels en biedt een breed assortiment aan kachels van verschillende merken en modellen. In onze Pelletkachel webshop vind je meer informatie over pelletkachels en de mogelijkheden die ze bieden.

Bij Pelletkachelshuis kun je terecht voor advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste pelletkachel voor jouw situatie. Ze hebben ervaren adviseurs in dienst die je kunnen helpen bij het bepalen van de beste oplossing voor jouw verwarmingsbehoeften. Daarnaast bieden ze installatie- en onderhoudsservices om ervoor te zorgen dat je pelletkachel veilig en efficiënt werkt.

Pelletkachelshuis is gevestigd in Lemmer en heeft ook een showroom waar je verschillende pelletkachels kunt bekijken en testen. Je kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijk adviesgesprek met een van hun adviseurs.

info@pelletkachelshuis.nl
+31(0)514 56 94 05

Hoeveel kost het om een pelletkachel te laten installeren?

Hoeveel kost het om een pelletkachel te laten installeren