Hoeveel pellets heeft een pelletkachel nodig? Pelletkachels zijn een populair alternatief geworden voor traditionele houtkachels en cv-ketels. Ze zijn energiezuinig en milieuvriendelijk en kunnen in veel verschillende ruimtes worden gebruikt. Een belangrijke vraag die veel mensen hebben als ze een pelletkachel overwegen, is hoeveel pellets ze nodig hebben en hoe vaak ze moeten worden bijgevuld.

Pellets zijn kleine, samengeperste stukjes hout die worden gebruikt als brandstof voor pelletkachels. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de fabrikant. De hoeveelheid pellets die een pelletkachel nodig heeft, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de kachel, de gewenste temperatuur en de isolatie van de ruimte.

Hier zijn enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het bepalen van de hoeveelheid pellets die u nodig heeft:

 1. Vermogen van de pelletkachel Het vermogen van de pelletkachel bepaalt hoeveel warmte het kan produceren. Hoe hoger het vermogen, hoe meer pellets u nodig heeft om de kachel aan te drijven. De meeste pelletkachels hebben een vermogen van tussen de 3 en 10 kW, maar sommige kunnen tot 15 kW produceren.
  .
 2. Grootte van de pelletkachel De grootte van de pelletkachel is ook belangrijk bij het bepalen van de hoeveelheid pellets die nodig is. Een grotere kachel heeft meer pellets nodig om op te warmen dan een kleinere kachel. Zorg ervoor dat u de juiste maat kiest voor de ruimte die u wilt verwarmen.
  .
 3. Gewenste temperatuur Hoe hoger de gewenste temperatuur, hoe meer pellets er nodig zijn om de kachel aan te drijven. Als u de kachel op een lagere temperatuur gebruikt, heeft u minder pellets nodig dan wanneer u de kachel op een hogere temperatuur gebruikt.
  .
 4. Isolatie van de ruimte Een goed geïsoleerde ruimte houdt warmte vast en heeft minder pellets nodig om op te warmen dan een slecht geïsoleerde ruimte. Zorg ervoor dat u de isolatie van de ruimte controleert voordat u beslist hoeveel pellets u nodig heeft.
  .
 5. Kwaliteit van de pellets De kwaliteit van de pellets is ook belangrijk bij het bepalen van de hoeveelheid pellets die u nodig heeft. Goedkopere pellets kunnen minder efficiënt zijn en meer as produceren, wat betekent dat u meer pellets nodig heeft om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren als bij duurdere, hoogwaardige pellets.

Over het algemeen kan een gemiddelde pelletkachel tussen de 15 en 30 kg pellets per dag verbruiken. Dit hangt echter af van de hierboven genoemde factoren en kan variëren van kachel tot kachel. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant te volgen en uw pelletkachel regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren.
.

Houtpellets voor uw Pelletkachel bestellen?

 • Topkwaliteit houtpellets – EN+ A1 kwaliteit. Agriselect houtpellets
 • Gemaakt van 100% zuiver hout van naaldbomen en loofbomen.
 • Deze combinatie zorgt voor zuivere en rendabele verbranding
 • De houtpellets zitten in zakken van 15 KG.
 • Topkwaliteit houtpellets (EN+ A1 kwaliteit).
 • Deze pellets voldoen aan de kwaliteits Normen Din+ en A1.
 • Deze houtpellets zijn altijd uit voorraad leverbaar.(afhaal)
 • Levering bij u thuis binnen 10 dagen.
 • Per levering 65 zakken agri select pellets (1 Zak is 15 KG) Totaal 975 KG.

.

Bekijk onze Pelletkachels

 

Hoeveel pellets heeft een pelletkachel nodig


.
Pelletkachels Huis in Lemmer

Heb je een vraag? Of wil je meer wilt weten over pelletkachels, Dan kun je contact opnemen met Pelletkachelshuis. Pelletkachelshuis is een specialist op het gebied van pelletkachels en biedt een breed assortiment aan kachels van verschillende merken en modellen. In onze Pelletkachel webshop vind je meer informatie over pelletkachels en de mogelijkheden die ze bieden..

Bekijk onze Pelletkachels .

Bij Pelletkachelshuis kun je terecht voor advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste pelletkachel voor jouw situatie. Ze hebben ervaren adviseurs in dienst die je kunnen helpen bij het bepalen van de beste oplossing voor jouw verwarmingsbehoeften. Daarnaast bieden ze installatie- en onderhoudsservices om ervoor te zorgen dat je pelletkachel veilig en efficiënt werkt.

Pelletkachelshuis is gevestigd in Lemmer en heeft ook een showroom waar je verschillende pelletkachels kunt bekijken en testen. Je kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijk adviesgesprek met een van hun adviseurs.

info@pelletkachelshuis.nl
+31(0)514 56 94 05

PelletkachelshuisHoeveel pellets heeft een pelletkachel nodig?

Hoeveel pellets heeft een pelletkachel nodig