Wat zijn de verschillende soorten pellets? Pellets zijn kleine, cilindervormige korrels die worden gebruikt als brandstof voor pelletkachels en -ketels. Ze zijn gemaakt van samengeperst houtafval, zoals zaagsel en houtkrullen, en zijn een duurzame en hernieuwbare energiebron. Er zijn verschillende soorten pellets beschikbaar op de markt en het is belangrijk om te weten welke geschikt zijn voor uw pelletkachel of -ketel. In deze tekst zal ik de verschillende soorten pellets uitleggen en hun eigenschappen bespreken.

 1. Houtpellets Houtpellets zijn de meest voorkomende soort pellets en worden gemaakt van samengeperst houtafval. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en dichtheden en hebben een laag vochtgehalte, waardoor ze efficiënter en schoner verbranden dan andere soorten pellets. Houtpellets zijn geschikt voor bijna alle soorten pelletkachels en -ketels en zijn relatief goedkoop.
  .
 2. Zaagsel pellets Zaagsel pellets worden gemaakt van zaagsel, dat vrijkomt bij het zagen van hout. Ze hebben een hoger vochtgehalte dan houtpellets en worden vaak gebruikt in industriële toepassingen, zoals in energiecentrales. Zaagsel pellets zijn minder geschikt voor huishoudelijk gebruik, omdat ze meer as produceren en minder efficiënt verbranden dan houtpellets.
  .
 3. Papieren pellets Papieren pellets worden gemaakt van gerecycled papier en karton. Ze hebben een laag energiegehalte en een hoog asgehalte, waardoor ze minder geschikt zijn voor verwarmingstoepassingen. Papieren pellets worden wel gebruikt als bodembedekking voor huisdieren, zoals kattenbakvulling.
  .
 4. Miscanthus pellets Miscanthus pellets worden gemaakt van miscanthus gras, ook wel olifantsgras genoemd. Dit is een snelgroeiende grassoort die weinig onderhoud nodig heeft en op marginale gronden kan groeien. Miscanthus pellets hebben een hoog energiegehalte en een laag asgehalte, waardoor ze efficiënt en schoon verbranden. Ze zijn relatief duur, maar worden steeds populairder als duurzame energiebron.
  .
 5. Fruitboom pellets Fruitboom pellets worden gemaakt van snoeiafval van fruitbomen, zoals appelbomen en perenbomen. Ze hebben een hoog energiegehalte en een laag asgehalte, waardoor ze efficiënt en schoon verbranden. Fruitboom pellets zijn relatief duur, maar worden steeds populairder als duurzame energiebron.
  .
 6. Luzerne pellets Luzerne pellets worden gemaakt van luzerne, een plant die veel gebruikt wordt als veevoer. Ze hebben een hoog energiegehalte en een laag asgehalte, waardoor ze efficiënt en schoon verbranden. Luzerne pellets zijn relatief duur en worden voornamelijk gebruikt als dierenvoer.
  .

Houtpellets voor uw Pelletkachel bestellen?

 • Topkwaliteit houtpellets – EN+ A1 kwaliteit. Agriselect houtpellets
 • Gemaakt van 100% zuiver hout van naaldbomen en loofbomen.
 • Deze combinatie zorgt voor zuivere en rendabele verbranding
 • De houtpellets zitten in zakken van 15 KG.
 • Topkwaliteit houtpellets (EN+ A1 kwaliteit).
 • Deze pellets voldoen aan de kwaliteits Normen Din+ en A1.
 • Deze houtpellets zijn altijd uit voorraad leverbaar.(afhaal)
 • Levering bij u thuis binnen 10 dagen.
 • Per levering 65 zakken agri select pellets (1 Zak is 15 KG) Totaal 975 KG.

.

Nu Pellets bestellen?

 

Wat zijn de verschillende soorten pellet


.
Pelletkachels Huis in Lemmer

Heb je een vraag? Of wil je meer wilt weten over pelletkachels, Dan kun je contact opnemen met Pelletkachelshuis. Pelletkachelshuis is een specialist op het gebied van pelletkachels en biedt een breed assortiment aan kachels van verschillende merken en modellen. In onze Pelletkachel webshop vind je meer informatie over pelletkachels en de mogelijkheden die ze bieden..

Bekijk onze Pelletkachels .

Bij Pelletkachelshuis kun je terecht voor advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste pelletkachel voor jouw situatie. Ze hebben ervaren adviseurs in dienst die je kunnen helpen bij het bepalen van de beste oplossing voor jouw verwarmingsbehoeften. Daarnaast bieden ze installatie- en onderhoudsservices om ervoor te zorgen dat je pelletkachel veilig en efficiënt werkt.

Pelletkachelshuis is gevestigd in Lemmer en heeft ook een showroom waar je verschillende pelletkachels kunt bekijken en testen. Je kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijk adviesgesprek met een van hun adviseurs.

info@pelletkachelshuis.nl
+31(0)514 56 94 05

PelletkachelshuisWat zijn de verschillende soorten pellets?

Wat zijn de verschillende soorten pellets