Zijn pelletkachels milieuvriendelijk? Een pelletkachel is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen. Pelletkachels gebruiken geperste houtpellets als brandstof om warmte te genereren. In dit artikel zullen we uitleggen hoe een pelletkachel werkt en waarom het een goede optie kan zijn voor uw verwarmingsbehoeften.

Werking van een pelletkachel

Pelletkachels werken door kleine staafjes geperst houtafval te verbranden. Deze pellets zijn gemaakt van houtafval, zoals zaagsel en snoeihout, dat anders zou worden weggegooid. De pellets worden opgeslagen in een opslagtank, die zich meestal aan de achterkant of onderkant van de kachel bevindt.

Een automatisch voedingssysteem brengt de pellets vanuit de opslagtank naar de verbrandingskamer van de kachel. Een elektrische ontsteker ontsteekt de pellets en een ventilator blaast warme lucht in de kamer. Een thermostaat of handmatige regeling bepaalt hoeveel pellets er nodig zijn om de gewenste temperatuur te bereiken.

De verbrandingskamer van de pelletkachel bevat ook een aantal ventilatoren. De eerste ventilator trekt lucht van buiten de kachel aan en blaast deze door een warmtewisselaar om de lucht te verwarmen. De tweede ventilator blaast de verwarmde lucht in uw huis, terwijl de derde ventilator lucht door de verbrandingskamer blaast om de verbranding te ondersteunen.

.

Voordelen van een pelletkachel

Efficiëntie: Pelletkachels zijn zeer efficiënt en kunnen tot wel 90% van de energie die in de pellets zit omzetten in warmte. Dit is veel efficiënter dan traditionele open haarden of zelfs houtkachels, die meestal minder dan 50% efficiënt zijn. Dit betekent dat u minder pellets nodig heeft om uw huis te verwarmen, wat u geld bespaart op lange termijn.
.
Kostenbesparend: Pellets zijn over het algemeen goedkoper dan gas en olie, waardoor het gebruik van een pelletkachel een kosteneffectieve manier is om uw huis te verwarmen. Bovendien is de prijs van pellets veel stabieler dan die van fossiele brandstoffen, die kunnen fluctueren afhankelijk van de vraag en de beschikbaarheid.
.
Milieuvriendelijk: Pellets zijn gemaakt van hernieuwbare houtbronnen en produceren minder uitstoot dan fossiele brandstoffen, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn. Bovendien dragen ze niet bij aan de opwarming van de aarde, omdat ze dezelfde hoeveelheid CO2 afgeven als de bomen die ze hebben geproduceerd hebben opgenomen.
.
Comfort: Pelletkachels kunnen uw huis snel en gelijkmatig verwarmen en bieden een gezellige en aangename sfeer. Ze zijn ontworpen om de warmte gelijkmatig door de ruimte te verspreiden, waardoor er geen koude plekken zijn. Bovendien zijn de meeste pelletkachels voorzien van thermostaten, timers en afstandsbedieningen, waardoor u de temperatuur en de instellingen gemakkelijk kunt regelen.
.
Veiligheid: Pelletkachels zijn veiliger dan traditionele open haarden omdat ze geen vonken, rook of as produceren. Dit vermindert het risico op brand of ongevallen. Bovendien hebben de meeste pelletkachels verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals automatische uitschakeling bij oververhitting of het uitvallen van de stroom.
.
Gemak: Pelletkachels zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen minder onderhoud dan traditionele open haarden. Het enige wat u hoeft te doen is de pellets in de kachel te laden en de instellingen aan te passen. De kachel zal zichzelf automatisch aanpassen aan de gewenste temperatuur en de hoeveelheid pellets die nodig zijn om die temperatuur te handhaven.
.

Bekijk onze Pelletkachels .


.
Pelletkachels Huis in Lemmer

Heb je een vraag? Of wil je meer wilt weten over pelletkachels, Dan kun je contact opnemen met Pelletkachelshuis. Pelletkachelshuis is een specialist op het gebied van pelletkachels en biedt een breed assortiment aan kachels van verschillende merken en modellen. In onze Pelletkachel webshop vind je meer informatie over pelletkachels en de mogelijkheden die ze bieden.

Bij Pelletkachelshuis kun je terecht voor advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste pelletkachel voor jouw situatie. Ze hebben ervaren adviseurs in dienst die je kunnen helpen bij het bepalen van de beste oplossing voor jouw verwarmingsbehoeften. Daarnaast bieden ze installatie- en onderhoudsservices om ervoor te zorgen dat je pelletkachel veilig en efficiënt werkt.

Pelletkachelshuis is gevestigd in Lemmer en heeft ook een showroom waar je verschillende pelletkachels kunt bekijken en testen. Je kunt ook een afspraak maken voor een persoonlijk adviesgesprek met een van hun adviseurs.

info@pelletkachelshuis.nl
+31(0)514 56 94 05

PelletkachelshuisZijn pelletkachels milieuvriendelijk?

Zijn pelletkachels milieuvriendelijk